Alle episoder

Episode 1

Nitja Senter for Samtidskunst

Et urbant, arkitektonisk spennende kunstsenter – som kunne ligget på Manhattan – åpner snart blant gamle trehus i Lillestrøm. Bli med bak Nitjas lukkede dører.


Mysteriet Lillestrøm med IFE

Episode 2

Radioaktivitet i Lillestrøm – IFE

Visste du at Lillestrøm er en stor produsent av radioaktive medisiner? Forskere fra 38 land jobber med 200 internasjonale prosjekter innen kreftmedisin og energi på Kjeller. Bli med bak piggtrådgjerdet til Institutt for Energiteknikk (IFE), og få en guidet tur av administrerende direktør Nils Morten Huseby.


Bodil i Norasonde

Episode 3

Norasonde – en jobb for alle?

Skal det være en kopp kaffe med mening? I Norasondebygget midt i sentrum kan du gå på kafé og handle klær i vintagebutikken. De du møter bak disken har fått en ny sjanse i livet, folk fra forskjellige kulturer og i alle aldre. Det sies at dørstokken er lav og tålmodigheten høy – mottoet er at det finnes en jobb for alle som vil jobbe.


Hege Riise, tidligere trener i LSK Kvinner

Episode 4

Drømmer om like muligheter – LSK kvinner

LSK-Kvinner har satt Lillestrøm på kartet både i Norge og i Europa. De har dominert norsk kvinnefotball i en årrekke, og har jevnlig spilt i Champions League. Hvordan har de klart å nå toppen med beskjedne fasiliteter og knappe ressurser? Møt suksesstrener Hege Riise, som takket for seg i 2021, men som alltid vil ha LSK-Kvinner som klubben i sitt hjerte.


Episode 5

Nok energi til alle? – Akershus Energi

Lillestrøm vokser raskt og trenger mer energi. Hvordan møter Akershus Energi utfordringen? Svaret er å satse på flere fornybare ressurser, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen. Selskapet har gått fra å produsere vannkraft til å satse på sol, vind og hydrogen. De planlegger å bygge et energihus i Lillestrøm som vil bli et ledende kunnskaps- og kompetansemiljø for fornybar energi og teknologi.


Episode 6

Fra idé til virkelighet – Kjeller Innovasjon

Hvordan blir romforskning og kunnskap om hydrogen til lønnsomme bedrifter? Det begynner med å ha tro på et prosjekt, uten noen garanti for å lykkes. Bli med til Kjeller Innovasjon, hvor administrerende direktør Daniel Ras-Vidal, forteller om rollen som brobygger mellom forskning, næringsliv og investorer.


Episode 7

Eiendom og helse – kan måten vi bygger på bidra til god helse?

Gjennom forskningsprosjektet «Building health – helsefremmende stedsutvikling», skal Linstow Eiendom – i samarbeid med SINTEF – utvikle ny kunnskap om hvordan et sted blir helsefremmende i praksis. Kanskje resulterer det i at vi må tenke helt nytt når vi utvikler nye steder og byer? Bli med til Romerike Helsebygg i Lillestrøm, som eies og driftes av Linstow Eiendom. Hege Hidle Aaser, direktør for helse, forteller om fremtidens helseutfordringer og hvordan helse kan bli det neste store etter oljen.


Episode 8

Lillestrøm i 2030?

Lillestrøm vokser raskt, og mange heisekraner i sentrum forteller om stor byggevirksomhet. Bygges det i takt med veksten? Og flytter nok bedrifter inn i de nye kontorlokalene? Fremover er det store planer om bybane, bilfritt sentrum og utvikling på Kjeller. Bli med til rådhustårnet og hør hva ordfører Jørgen Vik har å si om fremtidens Lillestrøm. På stjerneplassen forteller utbygger Rolf Holm i Lillestrøm Delta, om byutviklingen fremover.